Op deze pagina kunt u in de toekomst een overzicht van geplande activiteiten verwachten. Dit overzicht zal de volgende gegevens bevatten: datum, activiteit, toelichting op de activiteit, organisator en contactgegevens.

16
Oct
Nanocentre workshop: “Het meten van blootstelling aan nanomaterialen”
Tijd: 13.00 – 15.30 bij TNO te Zeist

Nu de specifieke regelgeving voor nanomaterialen vanuit Europa uitblijft, zijn bedrijven nog steeds op zichzelf aangewezen om te zorgen voor veilige werkplekken binnen hun bedrijven. Een belangrijk onderwerp hierin is het meten van blootstelling. Dit is voor nanomaterialen niet zo eenvoudig. Wanneer moet je de blootstelling meten en met welke methode? Wat zegt het resultaat van de meting? Zijn er alternatieven?

Hier kunt u meer informatie vinden over deze workshop.
Door:
21
Nov
Nanocentre workshop: “Wet -en regelgeving rond nanomaterialen”
Tijd: 14.00u – 16.30u bij TNO te Zeist

Welke wet- en regelgeving is van belang als je bedrijf (producten met) nanomaterialen maakt, verwerkt of gebruikt? Op die vraag zoomen we in tijdens deze workshop. Uiteraard komen daarbij REACH en de Arbowet aan bod, maar ook specifieke wetgevende kaders voor bijvoorbeeld cosmetica, biociden en voedingsmiddelen worden aangestipt. Wat schrijft de wetgeving voor en hoe kan je daar als bedrijf invulling aan geven?

Hier kunt u meer informatie vinden over deze workshop.
Door: