Over Nanocentre

Nanotechnologie biedt nieuwe mogelijkheden, die de kwaliteit van ons leven kunnen verbeteren. Denk aan minder energieverbruik, sterkere en lichtere materialen en materialen met nieuwe eigenschappen. Maar het is de vraag of nanotechnologie in alle gevallen veilig is. Nanocentre heeft als doel ondersteuning te bieden bij het veilig innoveren met nanomaterialen. Nanocentre biedt een plek waar bedrijven antwoord krijgen op hun vragen over veiligheid van nanomaterialen, wegwijs worden gemaakt in het grote aanbod van informatie en kennis kunnen uitwisselen met bedrijven, kennisinstellingen en overheid.

Veel vragen van bedrijven zijn reeds beantwoord en te vinden onder Veel gestelde vragen. Nieuwe vragen kunnen telefonisch of via e-mail gesteld worden. Vragen die betrekking hebben op veiligheid worden door TNO (in samenwerking met RIVM) beantwoord; vragen die betrekking hebben op mogelijke toepassingen worden door de Kamer van Koophandel beantwoord.

In de Agenda kunt u geplande activiteiten (zoals trainingen en workshops) op het gebied van veiligheid van nanomaterialen vinden. U kunt activiteiten ook aanvragen. Indien u graag zou willen dat er aandacht wordt besteed aan een bepaald onderwerp, kunt u dat per e-mail melden.

Onder Workshops kunt u alle informatie vinden over geplande workshops.

Via de Nieuwsoverzicht wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe kennis. In samenwerking met KIR-Nano (RIVM) wordt de literatuur gescreend op voor bedrijven belangrijke nieuwe kennis en deze wordt gerapporteerd in de nieuwsbrief. Daarnaast worden nieuwe ontwikkelingen in regelgeving op Nederlands en Europees niveau hierin vermeld.

Nanocentre is natuurlijk niet de enige informatiebron. Ook andere informatiebronnen kunnen belangrijke hulp bieden. We hebben ze voor u ingedeeld naar type informatie dat er te vinden is en u kunt ze vinden rechts onderaan de homepage.

Nanocentre is geïnitieerd door TNO in samenwerking met Kamer van Koophandel en RIVM

Heeft u meer vragen?

Telefoonnummer +31(0) 88 585 2222 (8.30-17.00 uur)